Ja maar...

Tegenwerpingen, de ja maars…

Wat je vaak ziet, is een tekortkoming van leiderschap bij voorganger en dominees, en een lauw leiderschap bij de kerken. Er is vaak gebrek aan visie bij de leiders. We zien de politiek van het geld, territoriumdrang in de kerk, en een grote invloed van tradities, bedacht door mensen, maar geheel niet onderbouwd door de Bijbel.

Even iets op scherp zetten
Onze leiders snappen niet hoe lang het duurt om goede kwaliteit media te maken, zullen vaak mensen aangeven. Dus wij als kleine kerk kunnen niet doen wat grote kerken qua media doen. Maar heb je de mensen laten zien wat kan, als er tijd voor vrij wordt gemaakt. Heb je al uitgelegd dat als je overtuigende media kan maken, het een grote impact kan hebben op niet gelovigen?

Onze kerk heeft maar weinig vrijwilligers, dit is niet in te plannen door ons, een veel gehoorde opmerking. En onze leiders lopen er niet warm voor. Maar is dat ook zo. Echte leiders zouden deze plannen moeten toe juichen en niet tegen werken.

We hebben geen geld, is ook een veel gehoorde opmerking. Maar heb je het gevraagd aan de leiders. Is er geen geld, of is het een gedachte. Heb je je visie om goede media te maken weleens voorgelegd aan de leiders. Of denk je dat de leiders het bij voorbaat verwerpen? En begrijpen de leiders ook waarom deze visie, jouw visie, de kerk kan steunen in het werk van de evangelisatie?

Media is simpel te implementeren in de kerkelijk genootschappen, we hebben de tools, we hebben de skills, we hebben de drive maar waarom gebruiken veel kerken nog steeds geen media, en beperken zich tot het opnamen van diensten voor hun eigen mensen en niet voor de mensen in de buitenwereld

Ik denk dat veel leiders het liever houden zoals het is. Het is hun comfort zone, het is hun traditie. Het is niet nodig om te veranderen, alles blijft bij het oude. Laten we niet te veel golven maken, het leven is al moeilijk genoeg

Be ye ready

Het wordt tijd deze koers te veranderen, let’s make noise, laten we het water in beroering brengen met moderne media. Hoe kunnen we media gebruiken?

Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...