Waarom (media) evangelisatie?

De opdracht
Wat is de opdracht van gelovigen. We willen graag de niet gelovigen bereiken met het evangelie, daardoor we moeten zelf in geloof groeien, en daarna willen we door onze manier van leven te laten zien wie Jezus is en wat hij kan doen in je leven.
En dan beginnen we opnieuw, het is de cirkel van het geloof.
Is het dan niet fijn dat de kerk ons steunt in nieuwe manieren van het geloof delen, de cirkel steeds meer uit te breidden, zodat we meer mensen kunnen bereiken met ons geloof? Is het dan niet fijn dat de kerk ons steunt in het vinden van nieuwe creatieve manieren om het evangelie te verspreidden.

Maar steunt de kerk je ook in al je ideeën? Wat vind men ervan, de nieuwe media, is het eng, of ziet men mogelijkheden. Steun vanuit je kerk is heel belangrijk. Op die manier kan je groeien in je bediening. 
Steun van God is ook belangrijk. Dus moet je alles in gebed brengen bij Hem en Zijn Zegen over alles wat je doet vragen. En vooral luisteren wat Hij te zeggen heeft. Want Hij is de maker van alles, Hij is ook de inspirator, degene die jou de ideeën geeft. Dus moet je alles in afhankelijk van Hem doen.

Groei
Men zegt vaak, als de kerk niet groeit, dan is het aan het sterven. Je kunt dit interpreteren als een kerk moet groot worden en groot zijn. Groter worden zonder geloof is niet genoeg.

Een kerk met 12000 leden, dat is pas een kerk. Steeds hoor je dan van de mensen hoe groot hun kerk wel niet is. Maar hoeveel procent is dat van het aantal inwoners van een gemiddelde grote stad. Ik denk toch minder dan 1 %. Eigenlijk is dat niet veel. 
In mijn ogen kan de kerk veel en veel groter worden. Maar…gaat het dan om het aantal leden of gaat het om het geloof in Jezus Christus, de kerk van Jezus Christus. 
Het gaat om het geloof in Jezus Christus.
Het internet is een uitstekende plek om het evangelie te verkondigen, te verspreidden. Het zijn nieuwe media die God ons aanreikt en waar wij gebruik van mogen maken.

Beschouw internet niet als een vijand zoals velen doen, maar als een middel, een middel om te laten zien wie God is en kan doen in hun leven.

Projecten
Met een aantal anderen ben ik bezig met een tweetal media evangelisatie projecten en zal in de komende tijd meer aandacht aan besteden. Het is nog in een heel prille fase, maar we willen een serie maken met Jezus in het midden en willen laten zien wie Hij was, is en zal zijn.


Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...