Tips voor reportages deel 1

Proces.
Video editing is een proces. Het is een combinatie van verschillende technische handelingen, samen gesmolten tot een mooie sequence.
De verschillende stappen die we gaan beschrijven zijn bedoelt om de video editor op het juiste spoor te houden en de post productie te op de juiste manier te organiseren.

Een goede editor.
Een editor weet alle technische mogelijkheden van zijn video editing software, maar deze kennis is slecht een deel van wat hij nodig heeft.
Een goede editor weet wanneer hij welke techniek moet toepassen in het editing proces. Hierdoor heeft de editor een hele grote controle of wat en hoe zaken gemonteerd moeten worden.



De stappen.
De stappen in editing moeten in juiste volgorde zijn om efficiĆ«nt te kunnen werken. Elke stap bouwt voort op de vorige stap. Dit spaart tijd in de editing door op voorhand bijv. al beelden weg te laten die je toch niet wilt gebruiken. Dat wat overblijft aan footage, dus door de juiste keus, zal uiteindelijk gebruikt worden in de montage.

word vervolgd...




Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...