Het nut van software (2) - Efficientie

Efficientie, daar draait het om in wat we doen. Het is mooi dat we veel praten over bepaalde projecten, trots zijn op onze projecten en keihard werken voor projecten, maar als we de deadline zouden missen, betekent dat we eigenlijk een deel van ons loon gaan missen.
Dit is natuurlijk heel zwart wit maar zo is het wel.



Als we een project hebben aangenomen voor 2 weken en we kunnen dit in 1 week opleveren, dan kunnen we in de week die over is, nog een project aannemen en uitvoeren. Dat is dan pure winst.

Maar als we over hetzelfde project 4 weken doen, dan kun je stellen dat we in de 2 weken ook een extra project hadden kunnen doen en voltooien. Alleen nu draaien we eigenlijk 2 weken verlies
Als zelfstandige heeft dat direct meer impact, maar als medewerker van een bedrijf, heeft het op langere termijn impact. Dat het niet efficient werken gevolgen zal hebben, dat zal duidelijk zijn.

Stelling:
Als je houding is van ik zal het overleven, het interesseert me niet, ik zit toch gebeiteld, dan verdient het de aanbeveling om eens naar ander werk uit te zien.


Eigenlijk is alles wat we kunnen bedenken, dat ons tijd scheelt, is pure winst, direct of indirect. 

Software brengt dus zijn geld op!


Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...