Het nut van software (1)

Welke software moet ik gebruiken?
Als vergevorderd video amateur krijg ik vaak de vraag welke software is beter, de duurdere versie of de goedkopere versie.





Is software duur?
Mijn eerste vraag is, wanneer is software duur? Veelal is voor iedereen software te duur. Vaak omdat het een niet te bevatten grootte heeft. Een camera is tastbaar en als je daar 6.000 euro voor betaald hebt is het een goede investering. Software van 6.000 euro, dat is niet tastbaar, alleen duur omdat het niet zichtbaar is. Er wordt echter 1 ding over het hoofd gezien. Wat zouden we zijn zonder Office, Outlook, Excel. Allemaal tools die het bedrijf gebruikt om… Waarom eigenlijk? Zonder mail geen snelle postwisseling. Zonder Excel geen makkelijke berekeningen. Kortom, hoe je het wendt of keert, software is de motor waar je hobby (of je werk) op draait. Het stelt me in staat om video montages snel af te krijgen, of sneller te kunnen werken.


Media beroepsmatig.
Als je media beroepsmatig beoefent heb je vaak te maken met:
• Deadlines • Budget • Het leveren van kwaliteit. Als je de deadline mist, dan heb je een probleem met je klant. Ga je boven budget uit, dan doe je je bedrijf te kort. Als je geen kwalititeit levert, conform welke afspraak dan ook, dan is de klant er niet mee geholpen en je bedrijf ook niet. Het is de verwachting van de klant dat je kwaliteit levert De kans dat een klant dan bij je bedrijf terugkomt, als je niet aan de eerdergenoemde punten houdt, zal dan beduidend minder worden. En minder klanten betekent minder inkomsten en je baan staat dan op de tocht. Het loon dat we hiervoor uitbetaald krijgen, houdt ook in dat we hiervoor onze tijd voor beschikbaar stellen, en in mindere mate onze talenten. Velen zullen in loondienst werken, anderen voor zichzelf. Maar het draait voor beidde groepen om hetzelfde.

Het nut van software (2) - Efficientie Lees verder >>>

Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...