Christen zijn in de tijd van corona

Wat kunnen christenen en niet christenen doen om deze tijd in vertrouwen door te komen.
Ik heb daar eens over nagedacht en eigenlijk is het antwoord eenvoudig. 
Jezus volgen!

Het bloed van Jezus.
Het vergoten bloed van Jezus is reinigend. Daarom is het in deze tijd nodig om Jezus te volgen, een discipel te zijn, Jezus in je hart op te nemen en Hem te accepteren als verlosser.
Waarom is dit?
In de Bijbel vinden we 2 gedeelten die daar belangrijk in zijn.

Genesis 12:7
Op de tiende van deze maand moet elke familie een lam of een bokje uitkiezen, elk gezin één. Gezinnen die te klein zijn om een heel dier te eten, nemen er samen met hun naaste buren een, rekening houdend met het aantal personen en met wat ieder nodig heeft. Het mag het jong van een schaap zijn of het jong van een geit, als het maar een mannelijk dier van één jaar oud is zonder enig gebrek. Houd dat apart tot de veertiende van deze maand; die dag moet de voltallige gemeenschap van Israël de dieren in de avondschemer slachten. Het bloed moeten jullie bij elk huis waarin een dier gegeten wordt, aan de beide deurposten en aan de bovendorpel strijken.

Genesis 12:13
Maar jullie zal ik voorbijgaan: aan het bloed zal ik jullie huizen herkennen, en door dat merkteken zal de dodelijke plaag waarmee ik Egypte straf, jullie niet treffen.

Door het bloed van het Lam, van Jezus, aan je deurpost te smeren zal Hij je niet treffen met plagen. Door het bloed van het Lam zijn we beschermd.

Volg wel de richtlijnen.
Maar, uiteraard zal je jezelf wel moeten conformeren aan de richtlijnen, dus afstand houden en zeker je handen wassen. En ook in de Bijbel is het handen wassen erg belangrijk.
Dit gedeelte vinden we terug in Exodus, de bouwvoorschriften van de tabenakel.

Exodus 30:19-21
“De HEER zei tegen Mozes: 'Maak een bronzen wasbekken op een bronzen onderstel, voor de wassingen. 
Zet het tussen de ontmoetingstent en het altaar en doe er water in. Met dit water moeten Aäron en zijn zonen hun handen en hun voeten wassen. Ze moeten dit doen voordat ze de ontmoetingstent binnengaan, anders zullen ze sterven. 
Ook wanneer ze dienst gaan doen bij het altaar en de HEER een offer gaan brengen, moeten ze hun handen en hun voeten wassen, anders zullen ze sterven. 
Deze bepaling blijft voor altijd van kracht voor Aäron en zijn nakomelingen, voor alle komende generaties.”

Zijn de priesters in de tijd van Aäron .... voorbeeld voor ons?


Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...