Bid voor iedere stap in het productie proces


Toets iedere stap aan de Bijbel en bid ervoor.
In alles wat we op media gebied gaan doen, moeten we toetsen aan de Bijbel en het oog gericht houden op Jezus. Waarom eigenlijk. Wel om de volgende zaken.

We lezen een stukje uit de Bijbel, en wel fil.2:9 -11

"Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader."

Ondanks dat de Zoon van God hoog verheven was, toch hield Hij zich niet vast aan dat gegeven, integendeel, hij omarmde zijn publiek met al zijn menselijkheid.

Enkele vragen
Met dat in het achterhoofd zouden we de volgende ontnuchterende en bezwarende vragen kunnen stellen:

  • Waarom zijn reguliere programma’s beter dan de onze?
  • Maken we onze programma’s zo dat we willen lijken op de wereld of behouden we onze identiteit.
  • Maken we programma’s voor onszelf of voor God?
  • En hoe zouden de reguliere omroepen deze vragen beantwoorden over ons.

Het zijn erg moeilijke vragen welke je Christelijke mediamensen zou kunnen stellen.
Hoewel we er terdege van bewust zijn, dat we als Christenen het kruis van Jezus moeten dragen, Jezus moeten volgen, hoe vaak gebeurt het niet dat we ons ego voor opstellen. Geheel in strijd met voorafgaande.

Ons ego
Onze ego steekt de kop op, als we bezig zijn in God’s Koninkrijk. Onze persoonlijke oprechtheid, onze diensten voor God, onze persoonlijke voorkeuren, volgen van de kerktrends, temperament volle emoties en onze comfort zones, zorgen ervoor dat we alles niet meer duidelijk kunnen onderscheidden, wat uit ons hart komt of van God komt.

We moeten dus terdege gaan beseffen wie we in alles moeten betrekken, en dat is God zelf. We moeten ons terdege gaan beseffen dat we mensen met wie de samenwerken erg pijn kunnen doen als ons ego weer de kop op steekt.
We moeten ons terdege beseffen dat satan klaar staat om het mooie werk te vernietigen dat we opgebouwd hebben.  

Wapenen?
We moeten, als we weer een productie gaan maken ons wapenen tegen satan door gebed, door de zegen te vragen, voor en na een bijeenkomst, hoe klein ook. Pas dan kunnen we aan het werk. Zijn werk wel te verstaan. Want alleen kunnen we het niet. Hebt u weleens afgevraagd waar alle ideeën vandaan komen? Ze zijn ons aangereikt door de enige echte God. Zomaar? Nee, alleen door te laten zien dat we ons ego aan de kant zetten, en Jezus als leidsman gaan volgen.




Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...