Media als communicatie middel (3) - Andere kijk op personeel werving.

Een andere manier van mensen werven.

Zomaar een idee wat mij te binnen schoot.
Ieder bedrijf dat nieuw personeel zoekt, doet dat vaak via een advertentie, en met daarin een opsomming van de voorwaarden, secundaire voorwaarden, een omschrijving van het bedrijf en een link van de website.
Maar, het kan ook anders, bijvoorbeeld door gebruik van media? Dan onderscheidt je je in feite van andere bedrijven. Mag ik je (u) uitdagen om eens na te denken over wat ik nu ga schrijven?


Standaard werving advertentie
In een werving advertentie, daar kom je vaak de volgende zaken tegen.

Opsomming waar het bedrijf operationeel is “We zijn actief in de volgende branches.” Verder een heel lang verhaal wat men allemaal produceert. “We zijn een wereldwijde technologieleider in elektrische producten, systemen en diensten” en dan volgt de opsomming.
Uitleg van de structuur van het bedrijf en men biedt altijd een goede werksfeer, goede secundaire voorwaarden, zoals een auto van de zaak.

Maar je zou het ook op een ander manier kunnen benaderen.

Andere wijze van "adverteren".
Eigenlijk zou je de medewerkers aan het woord moeten laten, waarmee de toekomstige collega gaat samen werken. Waarom werken ze daar? Wat is hun drijfveer. Sommige mensen werken er al meer dan 20 jaar, waarom?
Waarom zijn ze trots op het bedrijf? Wat maakt het bedrijf, in hun ogen, onderscheidend in de markt?

Hoe is de sfeer op de afdeling waar je komt te werken.
Wat word er van je verwacht op die afdeling, waar word je ingezet. Wat word er van jou verwacht. Laat zien welke producten er gemaakt worden.
En hoe is de samenwerking onderling en met andere afdelingen.

Bovenstaand is een heel andere benadering van het werven van mensen.


Tot slot.
Het hoeft geen lange film te zijn, kort maar krachtig. Eigenlijk de tijd die men zou spenderen om de advertentie te lezen. En de eenmaal gemaakte opnames kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld ter promotie van het bedrijf, of om klanten te kunnen werven.

- Meer weten over het gebruik van media, stuur een mail -














Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...