Sjavoe'ot 2017 - De techniek in beeld

Om een indruk te krijgen wat er allemaal nodig is om deze productie te bewerkstelligen, hier een aantal foto's van de opstelling.
Laat ik eerst beginnen met de opstelling van de regieset.
Van links naar rechts, de 19inch flight case met daarin atem switcher, de mini mac, airplay router, en het opname apparaat videoassist.
Er boven de aansturing van de mixer, softwarematig. Dan de monitor rechts van de set, de werkmonitor. Hier zie ik de preview van de 3 camera's, alsmede de powerpoint, en onderin de grote vlakken de " preview monitor"  en recht de monitor waar het actual, geschakelde beeld te zien is.

De macbook verzorgt de powerpoints in zowel Keynote als Powerpoint. Deze werd onafhankelijk geschakeld van de powerpoint van de zaal. Zit me net te bedenken dat je hier ook films kan instorten, maar dat terzijde.

Ach en het is altijd leuk om de achterzijde te zien van de set.


Verder werd er opgenomen met een Canon Legria en de JVC HM150. De Canon  leverde de een cdmi signaal, bij de JVC werd deze middels een converter omgezet naar een SDI signaal, want de HDMI gaf storingen. De SDI had een lengte van 20 meter, en gaf een goed signaal.
Hieronder een closeup van de omzetter.
 


Dan bij het podium hadden we de Sony NX100 staan, met SDI output, met een lengte van 30 meter.

Alles werd na iedere sessie overgezet naar een externe harde schijf. Dus de master opname, alsmede de losse opnames van de camera's, het aparte geluidsspoor.
De camera's namen alle sessies op, als een soort backup.
Zie deze film over de regie.












Block eigenschap op een ODC waarde op te halen

In deze blog laat ik je zien op welke manier we gegevens, in dit geval de ODC, kunnen opnemen in een kabellijst. Het betreft een combinati...