Het nut van software (7) Trainingen ja of nee?


Geen tijd en te duur...
Vaak hoor je in mijn omgeving dat er geen tijd is voor ­opleidingen is. Er is werkdruk in de mediawereld, en er zijn allerlei excuses om maar niet te hoeven te investeren in opleidingen. Want opleidingen zijn duur, het kost tijd, het kost geld, en er moet geld verdiend worden, dus investeren we er niet in. Maar er is een keerzijde aan deze opvatting.


Gebrek aan opleiding
Het gebrek aan opleiding betekent dat je bijv. software niet optimaal kan inzetten voor je productie. Het betekent dat je continue achter de feiten aanloopt. Je haalt niet het maximale uit het softwarepakket. 

Mensen zien niet de andere (nieuwe) mogelijkheden van het pakket en blijven dan hangen in de “zo doen we het altijd” mentaliteit.

En omdat men niet de in’s en out’s kent van het pakket, zal men nooit een visie bereiken op welke manier men in de toekomst dit pakket kan gebruiken om nog effectiever, te kunnen werken.
En geen visie, geen innovatie, geen innovatie betekent achteruitgang.

Als je effectiever kunt gaan werken, dan kun je meer produceren in een week, en dat betekent weer een verhoging van de uiteindelijke winst.

Voorbeeld. 
Ik geef vaak het voorbeeld van een restaurant. Er zijn 50 mensen aan het eten. En er komt op het laatst voor die dag een bus met nog 50 mensen extra. Als de mis en place, de voorbereiding goed is, en de mensen zijn goed getraind en weten wat ze moeten doen om effectief de klanten te bedienen, kan men deze nieuwe klanten ook bedienen. En dat betekent extra inkomsten van 50 mensen, 50% winst.


Kosten.

Stel je gaat de mensen wel trainen, wat zijn de kosten? Bijv. voor een week? Let wel dit zijn aannames, maar het is goed om het zelf te berekenen om inzicht te krijgen in de kosten.
Het kost je manuren, reiskosten, wellicht hotel verblijf, cursuskosten en het bedrijf moet extra mensen inhuren om de cursisten op te vullen. Laten we aannemen dat al met al, je voor die week 30.000 euro per persoon kwijt bent?

Resultaat. 
Wat is het resultaat van die training?
Men krijgt nieuwe inzichten om zaken effectiever te doen. Men ziet ineens nieuwe mogelijkheden in de software, waarvan ze het bestaan niet wisten, maar die het proces aanmerkelijk effectiever maken. En als men dat gaat toepassen in de workflow, dan blijkt dat een gouden greep, omdat daarmee de productiviteit met 30% omhoog gaat, dus uiteindelijk ook de omzet en de winst.


 "Een kleine investering, heeft dus grote gevolgen voor de omzet." 

 Als je dat niet wilt, dan moet je dit artikel uit je geheugen halen, maar als je wel een grotere omzet wilt, onderneem actie en geef je medewerkers een gedegen training.


Samengevat:

Investering + Training + Visie > Omzet verhoging!
Video producties met eenvoudige middelen.

In deze blog wil ik laten zien welke apparatuur ik gebruik bij het maken van media producties, in dit geval een 3 camera mix met een powerp...