Het belang van een goede basis tijdens het ontwerp.

Een juist, getest, basis van een ontwerp, of het nou een website is, een media productie of een elektrisch schema, is cruciaal voor het verloop van een.
Het maakt iet uit of je in Adobe Muse werkt, Premiere of Istudio Publisher, het is totaal onafhankelijk in welke branche je werkzaam bent, maar als de basis die je gecreƫerd hebt, scheelt dat tijd in de uitvoering.

Website
Ik vind het soms nog wel eens leuk om een website te bouwen, en wat vroeger vaak gebeurde is dat ik startte met een ontwerp, de site begon te vullen met allerlei gegevens. Achteraf bleek dan dat er fouten in de pagina's voorkwamen die er niet in hoorden. Het herstellen van die problemen, kostte vaak dagen werk om alles weer in het gareel te krijgen. En dan nog werkte niet alles op de juiste manier.

Ik begon toen na te denken en te analyseren aan welke eisen de pagina, website moest voldoen.
En ik kwam er al snel achter dat er veel ingesteld moet worden.

De site moest responsive zijn, welke lettertype moet ik gebruiken, kleuren, achtergronden.
Kortom veel moet je eerst instellen voor je een eerste pagina klaar hebt.

Wat ik dus ging doen is een pagina opzetten, waarin ik alles ging testen wat mogelijk was om te testen. Wat gebeurt er als ik de pagina kleine maak, werken de brealpoints ook. Is de layout consistent. Kloppen de koppelingen wel en werken die ook.
En ik ga net zo lang door, totdat alles werkt.

Er handig is het maken van een checklist, waar alle punten afgevinkt kunnen worden.
Als dan de eerste pagina af is, dan gaat die online om te testen. Als die test goed verlopen is dan kan ik die pagina als basis gebruiken voor de rest van de website.

Vanaf dat moment gaat het vullen van de site een stuk sneller, en de nabewerking die ik had door het alsnog herstellen van de fouten, was gereduceerd tot bijna nul.

Gevolg:

  • Consistentie
  • Tijdsbesparing
  • Vertrouwen dat het op de juiste manier werkt.

Conclusie, aandacht besteden aan het eerste ontwerp, de problemen eruit halen, en het testen, zorgen voor een snellere doorgang van "een project" en bespaart geld.
Video producties met eenvoudige middelen.

In deze blog wil ik laten zien welke apparatuur ik gebruik bij het maken van media producties, in dit geval een 3 camera mix met een powerp...